Rimmad lax med dillstuvad potatis
Rimmad lax med dillstuvad potatis 4 personer
(tar 2 dagar att göra)
1 1 kg laxfilé
0.5 0.5 dl socker
1 1 dl salt
krossad vitpeppar
hackad dill (med stjälkar och allt)
Dillstuvad potatis:
100 100 g smör
1 1 dl vetemjöl
6 6 dl gräddmjölk
8 8 st kalla kokta potatisar
1 1 knippe hackad dill
Blanda socker, salt, vitpeppar och hackad dill och gnid in laxfilén med blandningen. Ställ in i kylen och rimma i cirka två dygn.
Dillstuvad potatis:
Smält smör och tillsätt mjöl. Späd med mjölk under vispning till en slät sås. Låt koka i 3-5 minuter.Skiva potatisen och hacka dillen under tiden. Blanda sedan i potatisskivorna samt hackad dill i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback