Julen varar än till påska eller?

Påsken var för mig i min barndom förknippat med Idre, smörgåsar inlindade i smörpapper, tjärved och kokekaffe.
.
Påsken var för mig som tonåring, var en tågresa Mora - Borlänge, Borlänge - Gävle, Gävle - Mellansel för att sedan ta rälsbussen till Örnsköldsvik där man fick åka taxi!!! hem till farmor och farfar i Domsjö.
Påsken för mig idag är mina allra närmaste, utflykter, frukost vid Kopparhatten, konstrundor, äggjakter och en massa go mat.
 
Vädret har ju också varit varierande.
För några år sedan hade yngsta dottern lovat att sluta använda napp. 
- Mamma, jag ska ge mina nappar till påskharen.
- Oj, det var inte dåligt, svarade jag, då får du nog ett extra stort påskägg tillbaka.
Hon funderade en stund och så sa hon:
- Tror du att det finns ett som är så stort så att det får plats en cykel?
 
Påsken anlände, en cykel var inforskaffad, dock ej i ett påskägg.
Vi vaknar på påskaftons morgon, tittar ut genom sovrumsfönstret och ser...... SNÖ!!!
Dottern öppnar ytterdörren som är lite trög på grund av all snö som ligger ivägen men blir ack så lycklig när hon får syn på den röda cykeln som står där och lyser i snön.
Vi tyckte synd om henne, så synd så att vi till och med röjde ur vardagsrummet (som från början var ett uthus på 50 kvm) och där fick hon cykla runt runt hela dagen.
 
I fjol kastade vi snöboll på varandra, iår satt vi på Kopparhatten i t-shirt.
 
Idag är det konstrundor, utflykter och mycket god mat som står på pogrammet under påskdagarna.
Att umgås nära/kära och bara ha det gott.
Här Åsa kommer några av gobitarna som du ville ha.
 
 
Avocado cocktail
4 personer
 
4 mogna avokador
1 dll creme fraiche
1 lime, saft och skal
2 msk finhackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 knivsudd chiliflingor
1 blodgrapefrukt
500 gram räkor
2 skivor formfranska
 
Mixa avokadofruktköttet med creme fraiche.
Rör ner limesaft och skal, mynta, vitlök och chiliflingor.
Fördela salsan i 4 glas
 
Skala grapefrukten och skär rent klyftorna från hinnor.
Skala räkorna, blanda med grapefrukten och fördela i glasen.
 
Skär brödskivorna diagonalt och rosta.
 
 
Franska marängen 8 - 10 stycken
 
 3 dl socker
 1,25 dl äggvita
80 g smält mörk choklad
 
Blanda socker och äggvita lite grann i en värmetålig skål.
Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt.
Ta bort från värmen och vispa tills allt blir kallt.
Smält chokladen.
Vänd iden smälta chokladen lite i taget så att marängen blir marmorerad.
Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över.
Baka i 140 grader i ca 40 min.